Deze leichte FLAK Stelle lag vlakbij de watertoren op een hoge duintop. Het geheel was gebouwd volgens de standaard indeling die een leichte FLAK stelle had, namelijk 3 flakbunkers, van het type Küver 441, met in het midden de vuurleidingpost, van het type Küver 428. Beide typen bunkers boden onderkomen aan 12 man. Bovenop de bunkers was het gevechts- of leitstand gedeelte. De gevechtsgedeelten, en ook de scherfmuren, bestonden vooral uit Formstein-blokken. Dit zijn een soort bloembak-achtige stenen. Waarschijnlijk, aan de afmetingen van het gevechtsplatform tezien, hebben er 20mm FLAK kanonnen in gestaan. Ook stond er een schijnwerperopstelling, waarschijnlijk van het type Küver 428, met de bijbehorende aggeregaatbunker, van het type Küver 455. Er was tevens een levensmiddelenbunker, een munitiebunker van het type MG36, een pompgebouw, een toiletgebouw, 3 schuttersputten, 2 Halbgrüppenunterstanden van het type Küver 467, een ontsmettingsgebouw en een tobruk type VF58c.
Het geheel was omgeven door mijnenvelden, zodat er maar op een paar plaatsen een doorgang naar de stelling was. Natuurlijk besloegen de 3 schuttersputten en de tobruk ook een flink gedeelte rondom de stelling.
De bunkers
Luchtdoelstelling Witte Bergen is in 2006 onder het zand verdwenen om de steeds verder verpauperende bunkers te beschermen. Vele bunkers zijn toegankelijk gemaakt voor vleermuizen.
Inscriptie
Op het pompgebouw van de stelling is een inscriptie te vinden die de Katwijkers, die de bunkers moesten helpen bouwen, erin hebben gezet toen het cement nog nat was. Zo kunnen we ook een goede indicatie geven van de datum waarop de bunkers gebouwd zijn, namelijk rond 9 november 1943.